Απολεπιστικό και εξαιρετικά αρωματικό! Αυτό το σαπούνι έχει διπλή δράση καθώς θρέφει το δέρμα με τα πλούσια έλαια του αφού πρώτα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με φυσικό τρόπο.
250 γρ λάδι καρύδας
250 γρ φοινικέλαιο
350 γρ ελαιόλαδο
50 γρ ηλιέλαιο
50 γρ αμυγδαλέλαιο
50 γρ σιτέλαιο
142 γρ καυστική σόδα
200 γρ νερό
130 γρ πλήρες γιαούρτι
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας αλεσμένα δημητριακά
4 γρ αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο
8 γρ αιθέριο έλαιο υλάνγκ-υλάνγκ
28 γρ αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Διαλύετε τη σόδα σε 200 γρ νερό.
- Λιώνετε το βούτυρο της καρύδας και το προσθέτετε στα υγρά λάδια.
- Ζυγίζετε το γιαούρτι και το μέλι σε ένα ποτήρι και προσθέτετε 2 κουτάλια της σούπας νερό. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές γαλάκτωμα και το αφήνετε να ζεσταθεί αργά στο μπεν-μαρί.
- Αφήνετε τα διαλύματα της σόδας και των λαδιών να κρυώσουν και ζυγίζετε τα αιθέρια έλαια.
- Προσθέτετε τα δημητριακά στο διαλυμένο γιαούρτι.
- Μόλις τα δυο μίγματα φτάσουν τους 45 βαθμούς, χύνετε το διάλυμα της σόδας στα λάδια και ανακατεύετε καλά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί και πριν μπει στο μίξερ, προσθέτετε το χλιαρό μείγμα γιαουρτιού με τα δημητριακά. Στη συνέχεια το ανακατεύετε με την ράβδο μέχρι να γίνει πολτός.
- Προσθέτετε τα αιθέρια έλαια, ανακατεύετε καλά και χύνετε στο καλούπι.
Το ξέρατε?
Η χρήση δημητριακών από τους ανθρώπους χρονολογείται πάνω από 100.000 χρόνια, από τη περίοδο των προϊστορικών κυνηγών. Τα αρχαιότερα δείγματα επεξεργασίας δημητριακών βρέθηκαν σε ένα σπήλαιο στην Αφρική, στη περιοχή της Μοζαμβίκης.
No comments:
Post a Comment